Radio Oorwoud

Beest of!

Voor het eerst trekken we met de festivalband naar de theaters voor een heuse BEEST OF! Radio Oorwoud staat reeds op de barricades sedert 2012.

Opgericht door WWF en Hannelore Bedert groeide de band uit tot een lieveling van kinderen én ouders.  Het recept is gekend, meezingers die oproepen tot actie voor het milieu

Radio Oorwoud, het felgebekte braakbalorkest voor wilde modderotters en modderige wildermissen, staat weer helemaal klaar om het podium op volledig biologisch verantwoorde wijze af te breken. Meer zelfs, nu er drie cd’tjes met de strafste kinderliedjes op de schap liggen, loert een BEEST OF! om de hoek. Dieren van elk pluimage worden in de ondeugende liedjes bezongen. De natuur en haar problemen krijgen een luide stem, maar wel op kindermaat … dansbaar, een beetje stout en vol humor. De eerste cd heette nog gewoon Radio Oorwoud, daarna kwam ’t Is altijd wat in mijn habitat en op de laatste cd VUIL! VUIL! VUIL! wordt opnieuw gezongen in alle toonhoogten.

Een Beest of! barst volgend seizoen uit zijn ei! De set bevat de meest aanstekelijke liedjes uit de drie cd’s. Wees klaar voor tuimelende otters en slechtgezinde pissebedden terwijl overenthousiaste olifanten over de scène denderen en de kinderen oproepen om lekker mee te brullen.

Op het podium: Fleur Hendriks (zangvogel en opperpanda), Bart Van Lierde (basbeer), Thomas Vanelslander (gitaarscholver en zangvogel), Micha Vandendriessche (trommelaar) en Hannes Demaeyer (toetsen toeteraar). Samen konden ze al heel wat leuke festivals op hun conto schrijven. Sfinks, Dranouter, Gentse Feesten… maar ook theaterpodia kunnen nu strijk gaan voor dit opzwepend concert.

WWF zal ondersteunen met acties op de WEBSITE. Daar kunnen de kinderen ook al vooraf de liedjes beluisteren !

https://rangerclub.be/nl/radio-oorwoud/