Rinus Gerritsen

Iconic Albums // Moontan

Tickets

wo. 25/09/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 15.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.00 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Clubconcert met mogelijkheid om iets te drinken tijdens het optreden.


Bassist Rinus Gerritsen komt met Iconic Albums - het verhaal achter Moontan in de live documentaire show Iconic Albums naar Herent

Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd door presentator Martin Kuiper over het succesvolste album van de Haagse rockers met de wereldhit 'Radar Love' erop. Andere hoofdrolspelers als Earring-leden Barry Hay en Cesar Zuiderwijk vertellen hun verhaal vanaf een groot scherm. Ook zal Gerritsen de bezoeker een unieke inkijk geven in de ontstaansgeschiedenis aan de hand van de mastertapes. “We gaan Radar Love en Vanilla Queen ontleden”, aldus Rinus.

Moontan werd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk 'Radar Love', de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook 'Candy’s Going Bad' komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst. “Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat Radar Love zoveel impact zou hebben.”