Roncha & A3AAN

Spoken Word & Hiphop

Roncha

Rap & Slam poetry, Spoken Word

Sinds 1998. Liefde voor taal en de microfoon. Rijm, ritme en verhalen.
Steeds vaker zonder beats, meer spoken word nu, al is rap nooit ver weg.
Solo nu, na periodes in Team Marmalade en daarvoor AMOK.

www.roncha.be

A3AAN

Wie een beetje thuis is in de Leuvense hiphopwereld kent A3aan, echte naam Adriaan Dirickx, van zijn werk bij de Soundrascalz. Sinds 2013 brachten ze twee albums uit: 'Cadavre Exquis' en 'Rabarber'. De rapgroep uit Leuven stond de afgelopen drie jaar op grote en kleine podia, maar stilaan rijpte het idee om eens iets nieuws te proberen. Het eerste soloproject van A3aan was geboren.

Wat een EP moest worden, werd uiteindelijk een volwaardig album met negen tracks. Teksten vlogen uit zijn pen en samen met producer Bram vertaalde A3aan die in zijn eigen stijl op muziek. Geregeld was er ook bezoek in de studio en zo kwamen er ook verschillende andere stemmen op “Rechtdoor” terecht. De hoes leest dan ook een beetje als een staalkaart van de Leuvense rap. Producer Poldoore en rappers Petit Jean en WIM (PhilliBustas) staan op de plaat. En er is ook een bijzondere samenwerking met jonge leeuw Jokke, een leerling van A3aan. En dat mag je letterlijk nemen want als hij niet op een podium staat, staat A3aan voor de klas.

Het eindresultaat is een trip down de persoonlijke memory lane van de rapper. Lyrics over het omgaan met verlies klinken in deze onzekere tijden plots actueler dan ooit. Maar de centrale boodschap op “Rechtdoor” is positief. A3aan wil mensen ondanks alles door een roze bril naar de toekomst laten kijken. Volg dat buikgevoel en geniet van de reis in deze wondere wereld.

De laatste wapenfeiten van A3aan zijn de singles 'Zotte Morgen', 'Komt Goed ft. Petit Jean' en ‘Waarheid'. Voor deze nummers werd er samen gewerkt met beatwizard Jesse Blancke, go check it out!

Facebook A3AAN