Ruben Van Gucht

Sportman

Tickets

do. 24/01/2019 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 14.00 euro

Locatie


In SPORTMAN vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen ... Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. 

SPORTMAN wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultralopen. Een voorstelling waarin naast verhalen ook een belangrijke rol weggelegd is voor muziek en het publiek. Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

 

Van Gucht trekt op tournee met twee van z’n vaste muzikale compagnons: Mathieu&Guillaume. De troubabroers uit Antwerpen ondersteunen, vervolledigen of vertalen de verhalen in muzikale bewoordingen. 

Mathieu en Guillaume Engels, twee broers uit Antwerpen, brengen kleinkunst, Nederlands- en Franstalige pop tot moderne chanson. Hun twee stemmen, gitaar en mondharmonica geven de broers een eigen herkenbare sound. In 2010 komt het debuutalbum Kleinste Sterren uit. Daarna staan ze op grote en kleine podia in Vlaanderen en Nederland met een eerste theatertour Rauw en Teder. In 2013 zijn ze wekelijks te zien op televisie met hun rubriek Het Laatste Woord in het programma Iedereen Beroemd. In 2014 volgt het tweede album Goldmund, waarmee ze opnieuw toeren langs culturele centra. Ondertussen ligt ook een nieuw album in de rekken 'Als ik van u was'. Je kan hen elke zaterdagochtend horen tussen 8 en 10u bij de Weekwatchers op Radio 2. ​​Mathieu & Guillaume zijn troubabroers, ze komen overal graag en nog het liefst daar waar ze hen het minst verwachten.​​