s.s. Belgenland / De Oesterprinses

Flat Earth Society

Tickets

di. 02/04/2019 | 20u30

Locatie

CC Diest
Nijverheidslaan 24
3290 Diest
België


Flat Earth Society (FES) mag twintig kaarsjes uitblazen in 2019 en dat vieren Peter Vermeersch en de zijnen met een ander verjaardagsfeestje, namelijk dat van 'De Oesterprinses' ('Die Austernprinzessin'), een stille film uit 1919 van Ernst Lubitsch. Die film wordt 100 en na bijna tien jaar en vele internationale vertoningen, gaat FES de film opnieuw voorzien van live begeleiding. Met vertoningen in New York, Ottawa, São Paulo, Rio de Janeiro en Mexico City is De Oesterprinses nog steeds de meest succesvolle voorstelling van de groep. Voor deze herneming zal de gerestaureerde Murnau versie van de film worden gebruikt met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. 'De Oesterprinses' vertelt met wrange humor het verhaal van de grenzeloze rijkdom van de Amerikaanse bourgeoisie in de jaren twintig en de snobistische houding van de verarmde Europese aristocratie.

Vr de pauze brengt FES S.S. Belgenland. In de zomer van 2015 werd het Red Star Line Museum in Antwerpen benaderd door een Amerikaanse opkoper die, op een boedelverkoop in Illinois, zestien 16mm filmbanden had gevonden van de wereldcruise die het Red Star Line schip de S.S. Belgenland in de winter van 1927-1928 maakte. Het museum kocht de filmbanden aan en sloot een samenwerkingsverband met Cinematek Brussel om deze unieke banden te restaureren, te digitaliseren en de bewaring op lange termijn te verzekeren. Peter Vermeersch werd gevraagd aan de slag te gaan met het filmmateriaal.

CULTUURBUUR : Cultureel lekkers in de Hagelandse cultuurhuizen
Cultuurbuur is een samenwerking tussen CC De Kruisboog Tienen, CC Het Gasthuis Aarschot, GC de Wildeman Herent, CC Diest en 30CC.