Stijn Meuris over de stand van het land

Tirade 2.017

Tickets

vr. 12/01/2018 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 12.00 euro

Locatie


Na het onverwachte succes van de eerste Tirade tijdens afgelopen seizoen (alle veertien voorstellingen waren in geen tijd uitverkocht), heeft Stijn Meuris de smaak te pakken. En dus komt de dilettante debutant met een vervolg.
Omdat het nodig is, en op verzoek van velen.

De eerste ‘eindejaarsconférence’ van Meuris behandelde in hoog tempo de onkunde, de hufterigheid en het Grote Liegen van onze nationale leiders. Met humor en scherpzinnige observaties, maar ook met een ongekende felheid. And guess what: dat zijn bij Tirade 2.017 opnieuw de ingrediënten, maar dan geschreven op maat van 2017. Aan materiaal alvast geen gebrek.
‘Je zou het gewoon storytelling kunnen noemen, maar dan met een oprechte boosheid,’ aldus Meuris vorig jaar. ‘Een boosheid die niet langer weg te zetten valt als het ongenoegen van enkele zuurpruimen, maar die bij steeds meer mensen begint te jeuken.’ Dat daarbij regelmatig gelachen kan worden is een bonus.

Tirade 2.017 belooft een handenwrijvend vervolg te worden op iets wat misschien wel de allures van een reeks begint te krijgen.