The Swallows of Kabul

Wereldfilm

Tickets

do. 17/02/2022 | 14u00
do. 17/02/2022 | 20u00

Prijzen

Inkom : 3.00 euro

Locatie


Een intrigerende en indringende animatiefilm over hoe de taliban eind jaren negentig het dagelijkse leven beïnvloeden. Deze prachtige en meeslepende animatiefilm over liefde en moed in tijden van repressie speelt zich af in de zomer van 1998.

Terwijl Kaboel door de taliban bezet is en in puin ligt, gaat het dagelijks leven er gewoon door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ondanks alles geloven ze in een betere toekomst. De oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat anderzijds worstelen met problemen; hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar. Door een ongeluk belandt Zunaira in de gevangenis. Atiq besluit haar te helpen, met gevaar voor eigen leven.

The Swallows of Kabul is een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie. De film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec, naar de gelijknamige internationale bestseller van Yasmina Khadra, werd dit jaar geselecteerd voor de sectie Un certain regard van het filmfestival van Cannes.

2019 Afghanistan

regie: Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec

duur: 81 minuten