Tea Time Company

A Matter of Time

Tickets

wo. 15/12/2021 | 20u30

Locatie


Circus- en dansgezelschap TeaTime Company (Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser) wil met hun voorstellingen de grenzen van hun disciplines vervagen om zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Een bewegingstaal die concrete, menselijke reacties op abstracte situaties toont. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, en dat steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden.

De artiesten van TeaTime Company zijn gespecialiseerd in drie verschillende disciplines: Chinese paal, dans en jonglerie. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen tussen deze drie disciplines. 

Met hun eerste voorstelling ‘Stick-Stok’ speelde TeaTime Company meer dan 150 keer in maar liefst 10 verschillende landen. ‘Stick-Stok’ was de eerste aanzet van hun artistieke signatuur, een elegante combinatie van hun drie disciplines en achtergronden. Het succes van ‘Stick-Stok’ heeft geleid tot de creatie van nieuwe en langere voorstellingen, met als nieuwste performance: ‘A Matter of Time’.

In ‘A Matter of Time’ wordt gefocust op tijd en zwaartekracht. De drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out!

Je gooit een bal, automatisch reikt je hand uit om hem te vangen. In de tijd die verstrijkt tussen deze twee momenten ligt echter een wereld van mogelijkheden. In ‘A Matter of Time’ wordt er met deze simpele handeling (en de tijd ertussen) gespeeld op een verrassend complexe manier.

‘A Matter of Time’ laat een aanstekelijk samenspel zien dat zowel fysiek als mentaal uitdagend is en visueel intrigeert. In de voorstelling wordt de relatie getoond tussen circus en dans, jongleren en bewegen, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en onmogelijke. De performers balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking. Ze onderzoeken hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken…

 

Concept en regie: Piet Van Dycke
Spel: Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser
Productie: TeaTime Company
Coproductie: National Circus Festival of Ireland, Festival Circolo en PLAN Brabant