Torgeir Waldemar

Support: Dries

Tickets

vr. 18/01/2019 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 12.00 euro

Locatie


De Noor Torgeir Waldemar verraste met zijn debuutalbum in 2014. Wie had gedacht dat de in het zwart geklede, langharige en bebaarde man een album zou afleveren dat zo zou boeien en ontroeren? Het was een akoestisch meesterwerk dat klonk alsof het rechtstreeks uit de oefenruimte kwam van een jonge troubadour van Laurel Canyon in de jaren zeventig (denk aan Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons).

“Songs blijven nooit stil staan. Na jaren ze live te hebben gespeeld, zijn ze blijven evolueren, ver weg van waar ze ooit begonnen zijn. Daardoor ervaar ik geregeld een ‘jamais vu’, waaruit deze nieuwe plaat is ontstaan.”, aldus Waldemar.

Ook zijn tweede album, No Offending Borders (2017), werd uitstekend onthaald in de pers. Een stevigere plaat, waar Torgeir Waldemars achtergrond als gitarist in verschillende rockbands doorklinkt. Op No Offending Borders is het een beetje meer Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Op de plaat wisselen eerlijke akoestische klaagzangen en grootse rocknummers elkaar af.

In het voorjaar van 2018 volgde nog een album. Op Jamais Vu hoor je vijf herwerkte songs, hetzij elektrisch of akoestisch. Waldemar bewijst op die plaat zijn diversiteit als artiest.

Torgeir Waldemar

Support: Dries