Trio Aries

Winnaar Supernova 2020

Tickets

zo. 11/10/2020 | 16u00

Prijzen

Inkom : 14.00 euro

Locatie


Locatie is gewijzigd naar Salon van Den Ijzerenberg!

 

 

Drie jonge Belgische muzikanten Alice Van Leuven (viool), Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano) hebben elkaar gevonden in het Trio Aries, vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste (Berlijn), Paul in de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich) en Wouter in de Royal Academy of Music (Londen). 

Aries is de Latijnse naam van het sterrenbeeld ram. De leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire, van klassiek tot hedendaags. Het verhaal van de componist krijgt extra expressie doorheen hun zoektocht naar de groove, de synthese tussen klankkleur en timing, die eigen is aan elk muziekstuk. 

Het trio Aries won in februari 2020 de kamermuziekwedstrijd « Supernova » georganiseerd door radio Klara in Bozar en won daarbij ook de speciale CD opname prijs die in 2021 zal verschijnen. Het trio is sinds het seizoen 18/19 actief en speelde o.a. recitals op het festival BxlSurScène, de concertreeks Espace Garage in Ottignies, het festival Jong Talent in Knokke, het festival Midi-Minimes, de Zomer van Sint-Pieter in Leuven en het Klara Festival in Bozar.