Tsinari

De abrikozenboom

Tickets

za. 26/10/2019 | 20u30

Prijzen

Inkom : 12.00 euro
-12 jaar : 0.00 euro
+12 jaar : 6.00 euro

Locatie

Maria-Hemelvaartkerk Winksele
Dorpsstraat
3020 Winksele
België


Tsirani of het Ensemble van de Abrikozenboom

In Armenië groeien abrikozenbomen in de de vallei van de Ararat en aan de voet van de aanpalende bergen. Niets kenmerkt een Armeniër en zijn spirituele achtergrond zo goed als een abrikozenboom. Daarom ook droegen vele eeuwen geleden de Armeense koningen abrikooskleurige gewaden. Grote Armeense componisten als Komitas en Ashough Djivani componeerden liederen met als titel ‘de Abrikozenboom’. Daarin vergeleken ze de boom met Armenië en de vruchten met de bewoners.

Armeense Folkmuziek 

Het Tsirani-ensemble, of Ensemble van de Abrikozenboom heeft dus zijn naam goed gekozen om de Armeense traditionele muziek en liederen te vertolken. Doorheen deze eeuwenoude muziek proeven we de zoetheid van de Armeense vruchten en cultuur.

Het hoofddoel van het Tsirani-Ensemble, dat gesticht werd in 2012, is de nationale muziek te laten horen vanuit zijn verschillende perspectieven, eenvoudig en toegankelijk voor het moderne publiek en het moet voldoen aan de verwachtingen van zowel een kieskeurige muzikant als een gewone luisteraar.