Winterland '76

Tribute aan muziek van The Band

Tickets

do. 14/12/2017 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 12.00 euro

Locatie


Een iconische naam voor een iconische groep: The Band is na dertig jaar nog steeds een onschatbare inspiratie voor generaties van muzikanten. Met hun soulvolle stoofpot van rock, country, folk en blues veroorzaakten de voormalige begeleidingsband van Bob Dylan destijds een muzikale revolutie die tot vandaag blijft doorzinderen.
Met het nakende jubileum van hun legendarische concertfilm ‘The Last Waltz’ (uitgebracht in 1978, maar opgenomen in ‘76!) bedacht een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen dat de tijd rijp was voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep.

STAAND CLUBCONCERT

Winterland ‘76 is géén coverband, laat dat meteen duidelijk zijn.

Winterland ‘76 is géén coverband, laat dat meteen duidelijk zijn. Het is een tribute, wat betekent dat de muziek en het typerendespeelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft min of meer trouw aan de oorspronkelijkebezetting (er verschijnt enkel een extra gitaar ten tonele), en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten. Winterland ‘76 bestaat uit leden van Isbells, Marble Sounds, Admiral Freebee, Bony King, Monza, ...én ze spelen deze zomer zelfs op Blues Peer 2017.