Yevgueni (trio)

Sunset Sessies by Hangar 3020

Tickets

wo. 26/05/2021 | 19u00
wo. 26/05/2021 | 21u00

Locatie


De laatste twee weken van mei toveren we de parking van Hangar 3020 om tot een openlucht theater voor 50 personen.
Gezellig én veilig!

YEVGUENI 2000 – 2020: Zo ver, zo goed

December 1999. Ik fiets hijgend door Leuven, richting Heverlee. Bestemming: de fakbar van LBK (Landbouwkring). In mijn binnenzak zit een cassetje met drie liedjes. We zijn twee uur na de deadline voor het ‘insturen’ van de demo’s voor het fameuze InterfacultairSongfestival en waar we al een paar jaar over palaveren, wordt in daden omgezet: Geert en ik hebben een paar Nederlandstalige songs uit onze schuif gehaald en schrijven ons in namens de Antropologische Kring. De timing – “net te laat maar gelukkig op tijd” – zal een beproefd recept worden…

De ingeving “Laten we opvallen met een moeilijke naam!” blijkt een grotere gok, maar één voorronde en een legendarische finale later is de overwinning toch een feit! Maarten vervoegt de rangen op de bas en we korten onze naam in van ‘Evguenie Sokolov’ (zoek het op!) tot het (iets) makkelijker uitspreekbare Yevgueni. We zijn vertrokken en zullen nooit meer stoppen.

Tijdens die 20 jaar zijn ze al vaak in Herent gestopt voor een onvergetelijk concert. Dé ideale band voor een gezellige Sunset Sessie.