Zwanen boekpresentatie

Liesbet Vereertbrugghen

ZWANEN boekpresentatie
De zwaan glijdt met haar gestroomlijnde en hagelwitte bootlijf in slow motion over het water en kijkt vanuit de hoogte naar de wereld. Ze is onwaarschijnlijk mooi en gracieus maar ook afstandelijk en hoofs. Kijken mag, aanraken niet. Haar mysterieuze uitstraling heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen. Met een zwaan zwans je niet. De zwaan is een beschermde diersoort en zwanen eten doet niemand meer.

Ga met Liesbet Vereertbrugghen mee op zoek naar de culturele biotoop van de Zwaan: van de Koninklijke Zwanen in Engeland tot Café De Zwaan in eenieders dorp. Een geanimeerde boekpresentatie met voor de gelegenheid enkele live muziek acts.

Auteur:

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en producer bij Klara. Ze was co-auteur voor de Klara-gidsen ‘Iedereen Klassiek. Muziek voor alle emoties’ en hoofdauteur van ‘De Stilte van de Muziek voor Bach’. Ze maakte de bekroonde cd-reeks ‘Klara4Kids’ en schreef ‘Op Rozen. Zestig cultuurhistorische verhalen over de roos’. Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Als Louise’, ‘Ongeveer Schubert’,Mel Bonis m/v van het jaar’, ‘Suivez le Guide’. Haar liefde voor natuur, cultuur en geschiedenis combineert ze in deze mooie publicatie, rijkelijk geïllustreerd met kunstwerken en foto’s in volle kleur. Inclusief een muzieklijst te beluisteren via toegevoegde QR-code. Vormgeving Adriaan Van Leuven. Uitgever: Pantalone.be.
Liesbet Vereertbrugghen is dirigente van het Herentse koor Nieuwdauw en meewerkende kracht achter de Vijfsterrenreeks (GC De Wildeman).